1/38

Verkocht!

Doorniksewijk 14, 8500 Kortrijk, Belgium

Te koop

Beschrijving eigendom

Ìn 1872 werd een onderkelderd neoclassicistisch herenhuis opgetrokken van vier traveeën en drie bouwlagen. De opvallende voorgevel wordt gesierd door een rondboogdeur bekroond met balkon met een smeedijzeren hek.

Eens we binnen zijn ontdekken we dit deels gaaf bewaard eclectisch interieur met rechts een enfilade van salon, eetkamer, wintertuin en de eerste keuken.

Het salon werd ontworpen in neo-Lodewijk XVI-stijl, prachtige dubbele deuren verschaffen ons toegang tot de eetkamer met neorenaissance elementen.

Op het moment waarop je jezelf wijsmaakt dat de woning onmogelijk opvallender zou kunnen worden, verwelkomen we je in de ongeziene wintertuin. Deze is afgewerkt met rotsformaties. Op het gelijkvloers is er eveneens een keuken voorzien die toegang geeft tot de stadstuin.e houten slingertrap begeleidt ons naar de andere verdiepingen.
De eerste verdieping is voorzien van de tweede leefruimte, een badkamer, slaapkamer en keuken. In elke hoek blijven we prachtige details terug vinden.
Nemen we dezelfde centrale trap nog een verdieping hoger, komen we terecht op de verdieping met de rest van de slaapkamers. Welgeteld drie ruime slaapkamers.
Op de hoogste verdieping is de woning voorzien van een bijzonder ruime zolder.
De woning is voorzien van een ruime kelder die plaats biedt voor duizenden flessen wijn.

Het herenhuis is een beschermd monument opgenomen bij Ministerieel Besluit in 2003.

Alle informatie

Aantal slaapkamers

Verkocht!

EPC

EPC-code

Verkocht!

Verkocht!

Adres

Doorniksewijk 14, 8500 Kortrijk, Belgium

Vraagprijs

Verkocht!

Bezoek inplannen

Perceel (m²)

Verkocht!

Bouwjaar

Bewoonbaar (m²)

Verkocht!

Verkocht!

 

Contacteer ons

info@leonards.be

0495 51 15 59

Bezoek ons

Gentsesteenweg 24,

8500 Kortrijk

Laat ons u opbellen

© 2021 Leonards Immobiliën - BIV 512 825

Juridische informatie

Vastgoedmakelaar bemiddelaar BIV512825 gevestigd in België. Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel. Onderhevig aan de plichtenleer van de vastgoedmakelaar: www.biv.be/plichtenleer

Gentsesteenweg 24 - 8500 Kortrijk - BE0689.983.467