Zoeken

Wat is een verzekering gewaarborgd wonen?


Indien u een hypothecaire lening bent aangegaan om een woning te bouwen, te kopen en/of te renoveren dan is er een mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor een gratis verzekering gewaarborgd wonen.


Als u minstens 12 maanden hebt gewerkt, kunt u een gratis verzekering afsluiten voor 10 jaar. De gratis verzekering zal u helpen bij het aflossen van de lening wanneer u arbeidsongeschikt of onvrijwillig werkloos bent. Het aanvragen van een verzekering Gewaarborgd Wonen kan maar één keer gebeuren.


U moet ook aan verschillende voorwaarden voldoen op het moment van de aanvraag. Deze voorwaarden kunt u terug vinden op Wonen Vlaanderen ( https://www.wonenvlaanderen.be/premies/wat-en-voor-wie-de-gratis-verzekering-gewaarborgd-wonen)


Het is ook belangrijk om te weten dat u geen andere verzekering van de Vlaamse overheid tegen inkomensverlies mag hebben om in aanmerking te komen voor de gratis verzekering.


De prijs die u ontvangt wanneer u arbeidsongeschikt of werkloos bent is afhankelijk van de duur van de werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, uw maandelijkse afbetaling en uw inkomensverlies. Volgens Wonen Vlaanderen bedraagt het bedrag dat u ontvangt maximaal 500 euro per maand en voor mensen met een laag inkomen die een woning bouwen met een energiepeil lager dan E70 is het uitzonderlijk 600 euro per maand.


bron: Wonen Vlaanderen. (z.d.). Verzekering gewaarborgd wonen. www.vlaanderen.be. Geraadpleegd op 23 februari 2022, van https://www.vlaanderen.be/verzekering-gewaarborgd-wonen