Beschrijving

Over de locatie

“De Sint-Janswijk, een 20ste eeuwse wijk gebouwd op het slagveld van de Guldensporenslag.”
Deze nieuwe stadswijk, die hoofdzakelijk bedoeld was voor de meer gegoede Kortrijkzaan, is ondertussen geëvolueerd tot de hipste en gezelligste wijk van de stad.
Centraal staat de Sint-Janskerk en het gelijknamige plein. Het is een wijk vol prachtige architectuur. Het waardevolle straatbeeld wordt gekenmerkt door een diversiteit aan bouwstijlen. De wijk zelf is erg rustig. Wil je toch het leven opzoeken, kan je gewoon te voet naar het centrum. In dit geval staat je een prettige, groene wandeling te wachten waar je in één adem doorwandelt naar de Grote Markt. Op die wandeling doorkruis je al drie stadsparken, namelijk het Groeningepark, het Plein en het Begijnhofpark.
Gaan we de andere richting een blokje om, bevindt zich daar het Gebroeders Van Raemdonckpark: een gezellig familiepark met in de grote vijver een schiereilandje dat veel broedende vogels huisvest. Typisch is ook de grote variëteit aan bomen en struiken. Je ziet er onder andere eiken, berken, dennen en hazelaars. De grote grasvlakte met speeltuigen is dan weer de ideale speelplaats voor het jonge volkje uit de buurt.
De stadswoning zelf is gelegen in de Passionistenlaan, genoemd naar het klooster van paters Passionisten, een beetje verderop. De laan gaat van de Wandelingstraat tot de Stasegemsestraat en wordt getypeerd door art-decopanden uit de jaren 1930, voornamelijk enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen, vaak getypeerd door brede venstertravee met erker. Met veel trots presenteren wij u Passionistenlaan 14, een woning uit 1936 naar het ontwerp van architect P. Scherpereel.

Over de woning

“Een woning waar er echt geleefd wordt. Een woning die aanvoelt als thuis. Dat is de Passionistenlaan nummer 14.”
Bij het binnenkomen worden we verwelkomd door een inkomhal met authentieke elementen. We weten onmiddellijk dat dit een karaktervolle woning is en willen direct meer…
De eerste deur die opengaat, brengt ons in de grote lichtrijke leefruimte. Deze straalt enorm veel warmte uit en voelt aan als thuiskomen. Aanpalend aan de leefruimte ligt de open keuken. Deze is voorzien van alle apparatuur en heeft een uitzicht over de prachtige tuin. Lichtkoepels in de keuken zorgen ervoor dat u altijd voorzien bent van de nodige portie natuurlijk licht. Op zondag kan u uw pistolets opeten aan de bar van de keuken of op het aangrenzende terras in de tuin.
Eerste verdieping en tweede verdieping. De eerste verdieping bestaat uit twee ruime slaapkamers die voorzien zijn van dubbel glas en elektrische rolluiken. Ook een badkamer met bad vindt u hier terug. Gaan we met de trap nog een verdieping hoger, dan vinden we hier nog twee mooie slaapkamers. Een leuke troef van de woning is dat deze volledig onderkelderd is. Zo kan u uw wagen binnen stallen. Ook op de oprit is er parkeergelegenheid. Daarnaast is er nog voldoende plaats voor al uw fietsen. Gaan we verder, dan vinden we nog de sanitaire berging in de kelder. Zo is er ook nog een tweede badkamer voorzien.
De kindvriendelijke tuin van bijna 300 vierkante meter is bereikbaar via de kelder en de keuken. Hier wonen verschillende boomsoorten. Op verschillende momenten van de dag kan u genieten van de zon die hier komt piepen. Kortom: een topwoning.

De troeven

 • Ontzettend geheerde locatie
 • De woning is voorzien van zonnepanelen
 • Volledig onderkelderd
 • Staanplaats aanwezig
 • 4 ruime slaapkamers
 • erg grote tuin
 • instapklaar
 • EPC-score B (slechts 180) (20211210-0002508084-RES-1)
 • scholen nabij

Details

 • Prijs: Verkocht!
 • Type eigendom: Huis
 • Status eigendom: Verkocht

Voorkeur van moment?

Gelijkaardige eigendommen

Compare listings

Compare